Clatite cu mere

de Lau in Dulciuri, 13 Oct 2011 | 3585 vizualizari

 

by bucatar maniac putin adaptata

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 100 ml lapte
  • 300 ml apa minerala
  • 1 plic praf de copt
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • faina cat cuprinde
  • putina coaja de lamaie
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • 100 g zahar
  • scortisoara
  • mere
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite cu mere:

Ouale,sare,zaharul vanilat,zaharul,coaja de lamaie,praful de copt,se amesteca,se adauga laptele si apa,se amesteca bine si se adauga faina treptat sa nu formeze cocoloase. La final adaugam uleiul. Lasam sa se odihneasca putin

Curatam merele si scoatem cotorul dupa care le taiem felii.

Intr-o tigaie o ungem cu putin nulei,o incalzim bine si punem cu un polonic compozitie,miscam tigaia pana ce aluatul se intinde pe toata suprafata,adaugam felii de mere si deasupra se presara putin zahar cu scortisoara. Cand marginile clatitei incep sa se usuce intoarcem clatita,(m-am cam fript la degete)o mai lasam putin sa se caramelizeze merele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Lau 1

14.10.2011, 16:23

ali

Bucataras Medi 1

16.10.2011, 12:32

bune trebuie sa fie..............

Kori 1

16.10.2011, 23:35

interesante, dar precis ca-s bune, mere si scortisoara si clatite deci

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mar